Wydarzenia
Małopolska Chmura Edukacyjna

Szkoła rozpoczęła udział w projekcie pn. Realizacja w szkołach Powiatu Myślenickiego zajęć dodatkowych podnoszących kompetencje kluczowe uczniów z wykorzystaniem nowoczesnych technologii komunikacyjnych. MChE - edycja V

Więcej…
 
Stypendyści Prezesa Rady Ministrów

STYPENDYŚCI PREZESA RADY MINISTRÓW NA ROK SZKOLNY 2020/2021

UCZNIOWIE NASZEJ SZKOŁY ZOSTALI STYPENDYSTAMI

PREZESA RADY MINISTRÓW

Bartłomiej Irzyk - klasa 3TIa

Michał Górnisiewicz - klasa 2TIb

Radosław Święch - klasa 2LO

GRATULUJEMY

 
To jest dobra książka! #15

Powieść na długie zimowe wieczory wybrała dla was Monika Ożóg: Katarzyna Berenika Miszczuk "Szeptucha".

Autorka przenosi nas w alternatywną rzeczywistość, w której tysiąc lat temu władca Polan Mieszko nie przyjął chrztu, stąd po dziś dzień w Polsce wyznawane są wierzenia słowiańskie. Główna bohaterka książki - Gosława, zwana Gosią - właśnie ukończyła studia lekarskie i jedynym jej problemem jest obowiązkowa roczna praktyka u szeptuchy zanim będzie mogła pracować jako lekarka. Po przyjeździe w Góry Świętokrzyskie Gosia odkrywa swoje nieznane zdolności, a nowi znajomi - wielki jak wiking Mieszko i znana szeptucha Baba Jaga - będą jej towarzyszyć w coraz to nowych przygodach.

Więcej…
 
NLLook Finalistą Konkursu Ekonomicznego „Manager Roku”

Z radością informujemy, że uczniowie klasy 2TI – Maksymilian Gołąb, Mateusz Ożóg i Rafał Bajer – tworzący drużynę NLLook, uzyskali status Finalisty Konkursu Ekonomicznego „Manager Roku”! Chłopcy, pod opieką Pani Danuty Murzyn – Kierownika kształcenia praktycznego, osiągnęli najlepszy wynik ekonomiczny w obszarze prowadzonego przez siebie wirtualnego przedsiębiorstwa i w dniach 2 i 3 grudnia 2020 r. zmierzą się w rozgrywce finałowej o tytuł Managera Roku.

Konkurs „Manager Roku” organizowany jest  przez Fundację "Będzie Dobrze" z siedzibą w Starym Sączu ze środków Urzędu Marszałkowskiego województwa małopolskiego w ramach projektu "Edukacja – zdalnie i cyfrowo". Rozgrywki oparte są o Branżowe Symulacje Biznesowe firmy REVAS. Podczas rywalizacji uczniowie w 3-osobowych zespołach wcielają się w zarząd firmy i podejmują strategiczne decyzje związane z zarządzaniem wirtualnym przedsiębiorstwem.

Więcej…
 
Dzień zdrowej żywności 2020

Tradycyjnie, jak co roku w listopadzie uczniowie technikum żywienia i usług gastronomicznych przygotowują Dzień Zdrowej Żywności. Tym razem w związku z rzeczywistością z jaką przyszło nam się mierzyć, dzień ten zorganizowany został w sposób zdalny. Hasłem przewodnim tegorocznej edycji był Wpływ żywności na odporność człowieka w dobie pandemii koronawirusa. Do najskuteczniejszych sposobów zapobiegania zakażenia należą środki ochrony osobistej – noszenie maseczek, higiena rąk i dystans społeczny. Niemniej ważne jest również wspieranie odporności organizmu poprzez odpowiednią dietę.

Więcej…
 
<< pierwsza < poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 następna > ostatnia >>

Strona 6 z 177